dimarts, 10 de gener del 2012

La ITV

Fa uns anys que algú tingué la “brillant” idea d’inventar-se una inspecció com a mitjà de mantenir un bon funcionament dels vehicles per tal d'evitar que ens poguérem quedar tirats a la carretera per avaria. Per als més innocents benpensants, aquesta podia ser una idea positiva, si bé es mirava, perquè servia per avisar-nos de revisar allò que se'ns havia passat per alt, i que ara podríem subsanar, en el nostre cotxe. Però com que qualsevol poder tendeix a la insensibilitat i a fer negoci, si és possible, amb els seus semblants, la que podia estar una magnífica idea es pervertí i passà a significar "dame hueco que yo ya..."-com diu un humorista-, ço és una manera clara i descarada de mermar la cartera de la gent.
Ens podem imaginar el gran negoci que és, que això ens salta a la vista a tots. Malgrat l’esmentat, posat cas que el vehicle tinga desperfectes greus, hem de reconéixer que no sembla una mala idea. Sense anar més lluny, a un servidor, fa dos anys, li trobaren una fuita greu de carburant, del qual fet vaig quedar molt agraït.
Però, com en totes les coses, hi ha també la perversió, que ens pilla desprevinguts als no avesats, i és una part de la inspecció que en principi també ens podria semblar molt positiva, com és el control de fums. Ben mirat, és una magnífica idea, bé que, al meu parer, està mal enfocada, si bé de la part dels qui regenten el servei no ho està tan malament, ja que se n'hi beneficien.
I doncs, com dic, on hi ha la perversió? Molt fàcil. Com que la gent no sabem de límits en contaminació de fums, doncs allà que anem amb el nostre cotxe dièsel quasi en gelat, ens hi esperem que ens toque el torn amb el motor en ralentí, els gassos que s'acumulen i, hale, superem la xifreta, poc dalt o baix, de 85 (greu) i, au, "té vosté 60 dies per subsanar les deficències, bla, bla, bla. I, clar, torna a pagar religiosament, ara sí, un poc menys que l'animalada que t'han furtat legalment, tot siga dit!
I quina és la solució ací? Mol senzill. Escalfeu a rabiar el vostre motor abans de presentar-vos-hi, contaminant de passada totes les taronges del terme on viviu; feu unes voltes per les carreteres dels voltants, estireu la màquina en segona i en tercera marxa i ja podeu presentar-vos-hi, pagar i posar-vos a la cua, però, ara sí, amb el motor parat per tal d'evitar que els gasos s'hi tornen a acumular -mecànic privat dixit. Us en puc garantir l'èxit, ja que els vostres fums no podran superar la xifra de 80, considerant-se així més o menys lleu.
Així que eixa és la qüestió, una completa mascarada que, una vegada més, ens pren el pèl als contribuents, perquè cau pel seu pes que tots, i dic tots, estem contaminant, i com més ens civilitzem més i més, i aquestos senyors saben que en condicions de gelat ens ix com a contanimadors, però ells no t'ho diran si no volen, només quan ells vulguen!
Això és així, i jo lamente de detallar-ho tant, però no m'agrada que ens prenguen el pèl, que ja paguem prou per altres qüestions i tots tenim la cartera justa! Que passeu un bon dia, i sort, que jo ja l'he tinguda, això sí, després de passar un gran estrés durant més d'una setmana!!
PD: resultat de l’aventureta: mig dia perdut, 60 euros menys, 82 en omplir el dipòsit amb gasoli, 200 més per la revisió del mecànic particular i el disgust d’haver de participar en la pantomima. I ho dic amb tots els meus respectes envers els operaris de l’empreseta, que no deuen res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada