diumenge, 5 de febrer del 2012

L'exemple s'estén


Diuen que el fet de donar exemple en la realització d'un acte produeix un efecte d'imitació en els altres, és allò de predicar amb l'exemple tot realitzant algun acte virtuós per tal que la gent en puguem fer un altre de virtuós, o si més no similar.
En el cas que ens ocupa ara, com demostra la foto, l'efecte imitador es produeix, però ara en sentit contrari a les agulles del rellotge.
Si pressuposem que el global de la gent no sap si està bé o malament el fet de llençar objectes o fems al llit del riu, els hi llença, sense més remordiments de consciència. Com que l'exemple tendirà a estendre's per visualització, la gent interioritzarà la idea que "com que cap poder se'n fa responsable dels abocament, i com que ja està brut, jo també hi puc tirar el que em destorba". Així les coses, ja està servit el problema!
I què passa?, doncs passa que tothom ho veu, tothom aparta la vista, tothom tira les culpes a la Confederació del Xúquer, la vigilància mira i no vol vore perquè no hi pot fer res, o perquè hi ha de fer molt i no paga la pena el disgust.
Però no us inquieteu, no passa res, podem escudar-nos en allò que hi ha crisi, que és una solució que ens paralitza i ens deixa més tranquils. I tot apanyat! I la casa per agranar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada